Majoitus

Stansvikin kartano- ja puistoalue sijaitsee vartin lauttamatkan Helsingin Meritullintorilta ja Kruunuvuorenrannan laivalaiturilta kymmenen minuutin kävelymatkan päässä. Lauttaliikenteessä käy HSL:n lippu. Kartanolle pääset kätevästi myös omalla autolla tai julkisilla liikennevälineillä kuten metrolla ja linja-autolla. Kartanolla on maksutonta parkkitilaa omalla autolla saapuville. 

Kaudella 2024 kartanolta vuokrataan kolmea eri taloa, jotka ovat Engel, Piikojen talo ja Honkapirtti. Majoitustiloja on yhteensä 26 henkilölle.

 Majoitusrakennukset ovat osittain alkuperäisessä asussaan suojelumääräysten vuoksi, mutta siistit ja viihtyisät. Huomioithan, että huoneita tai huoneistoja ei vuokrata erikseen vaan koko talo kerrallaan per majoittujaryhmä. Talojen vuokrat ovat kuitenkin edulliset; yhden keskustan parempitasoisen kahden hengen huoneen hinnalla saat helposti koko talon vuokralle Stansvikin puisto- ja kartanoalueelta! Ja tietenkin vaikka koko suku, polttariporukka, hääseurue tai koululuokka mahtuu majoittumaan - samaan hintaan!

Kartanon alueelta löytyvät esimerkiksi sup-, kanootti- ja kajakkivuokraamo sekä pari pientä hiekkarantaa. Myös esimerkiksi tenniksen pelaaminen onnistuu kartanon omalla tenniskentällä. Stansvikin luontopolun kierto ja tutustuminen Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualueeseen ovat ehdoton must! 

Stansvikin ravintola on yksi alueen suosituimmista lounasravintoloista ja juhlapaikoista. Ravintola sijaitsee aivan meren rannalla. Ravintolan tietoihin pääset tästä! Majoittujilla on mahdollisuus vuokrata rantasaunaa edulliseen tuntihintaan.

Majoitustilat eivät ole esteettömiä.

Isompi ryhmä tulossa? Laita viestiä info@stansvikinkartano.fi ja pyydä tarjous ryhmällesi!

Tervetuloa Stansvikiin!


ENGEL

Engel on upea 1800-luvun lopussa valmistunut kartanon päärakennuksen ja Itäisen sataman välimaastossa sijaitseva majoitusrakennus. Engelissä on yhteensä seitsemän huonetta ja majoittumaan mahtuu kerrallaan 12 henkilöä . Kaikki majoitustilat sijaitsevat 1. kerroksessa. Toisen kerroksen huoneet eivät ole käytössä.

Talosta löytyvät jääkaappi/pakastin, mikroaaltouuni, vedenkeitin, leivänpaahdin sekä kertakäyttöastioita. Ulkogrillit (2 kpl) sijaitsevat Ravintola Stansvikin länsipuolella meren rannalla. Huomioithan, että rakennuksen sisälle ei tule vettä, esimerkiksi tee- tai purukahvivesi on kantovettä läheisestä vesipisteestä. Vesi on juomakelpoista. WC- ja suihkutilat sijaitsevat noin 50 metrin päässä Engelistä erillisessä huoltorakennuksessa. 

Engelissä voi majoittua 1.5.-30.9. välisenä aikana. Huomioithan, että hinta sisältää koko talon vuokran.

HINNAT (alk. 20,75 € per hlö per yö)
249 € per yö - toukokuussa ja syyskuussa
299 € per yö - kesäkuun alusta juhannukseen ja koulujen alusta elokuun loppuun
349 € per yö - juhannuksesta koulujen alkuun 

Liinavaatteet ja pyyhkeet + 18 € per hlö tai omin liinavaattein. Sängyt pedataan ja puretaan itse. Asiakkaat siivoavat tilat (siivousvälineet löytyvät) ja tila jätetään samaan kuntoon kuin se on ollut vuokrauksen alkaessakin.


PIIKOJEN TALO

Piikojen talo sijaitsee kartanoalueen länsireunassa parkkipaikkojen ja ravintolan läheisyydessä kuitenkin omassa rauhassaan. Piiojen talossa on yhteensä kuusi huonetta ja majoittumaan mahtuu kerrallaan 12 henkilöä kahden hengen huoneissa. Kaikki majoitustilat sijaitsevat katutasossa. Huoneistoissa on omat sisäänkäynnit niin, että rivitalossa on neljä yksiötä ja yksi kaksio.

Talosta löytyvät jääkaappi/pakastin, mikroaaltouuni, vedenkeitin, leivänpaahdin sekä kertakäyttöastioita. Ulkogrillit (2 kpl) sijaitsevat Ravintola Stansvikin länsipuolella meren rannalla. Huomioithan, että rakennuksen sisälle ei tule vettä, esimerkiksi tee- tai purukahvivesi on kantovettä läheisestä vesipisteestä. Vesi on juomakelpoista. WC- ja suihkutilat sijaitsevat noin 70 metrin päässä talosta erillisessä huoltorakennuksessa.

Piikojen talossa voi majoittua 1.5.-30.9. välisenä aikana. Huomioithan, että hinta sisältää koko talon vuokran

HINNAT (alk. 16,58 € per hlö per yö)
199 € per yö - toukokuussa ja syyskuussa
229 € per yö - kesäkuun alusta juhannukseen ja koulujen alusta elokuun loppuun
249 € per yö - juhannuksesta koulujen alkuun

Liinavaatteet ja pyyhkeet + 18 € per hlö tai omin liinavaattein. Sängyt pedataan ja puretaan itse. Asiakkaat siivoavat tilat (siivousvälineet löytyvät) ja tila jätetään samaan kuntoon kuin se on ollut vuokrauksen alkaessakin.


HONKAPIRTTI

Honkapirtti on täysihirsinen kahden hengen ja kahden huoneen mökki omalla tontilla rannan läheisyydessä. Honkapirtti ei ole aivan kartanoalueen keskiössä, vaan omassa rauhassaan omalla tontilla noin 150 metrin kävelymatkan päästä kartanon ravintolasta ja pesutiloista.

Honkapirtissä on oma keittiö, jääkaappi, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin ja leivänpaahdin. Honkapirttiin tulee kylmä- ja lämmin kesävesi.  Mökin takaosassa on katettu kiviterassi ja näkymät suoraan merelle. Terassin kalustukseen kuuluvat neljän hengen pihakalusteet sekä hiiligrilli. Mökin takapihalla on pihasuihku ja tontin reunalla vain Honkapirtin käytössä oleva puucee. Omalle pihalle mahtuu hyvin auto parkkiin.

Honkapirttissä voi majoittua 1.5.-30.9. välisenä aikana. 

HINNAT
69 € per yö - toukokuussa ja syyskuussa
89 € per yö - kesäkuun alusta juhannukseen ja koulujen alusta elokuun loppuun
109 € per yö - juhannuksesta koulujen alkuun

Liinavaatteet ja pyyhkeet + 18 € per hlö tai omin liinavaattein. Sängyt pedataan ja puretaan itse. Asiakkaat siivoavat tilat (siivousvälineet löytyvät) ja tila jätetään samaan kuntoon kuin se on ollut vuokrauksen alkaessakin.


RENKIEN TALO

Renkien talo sijaitsee reilun 150 metrin päässä kartanon päärakennuksesta omalla tontillaan meren rannalla. Talossa on kolme erillistä huoneistoa, joissa jokaisessa on useampi huone ja majoitustilaa 4-8 henkilölle per huoneisto. Mielenkiintoista on se, että nimenomaisesti renkien talo sijaitsee täysin kartanoalueen toisella puolella kuin piikojen talo. Välimatkaa on kuitenkin vain noin 200 metriä, joten ilmeisesti tämä matka ei ole ollut este renkien ja piikojen minkäänlaiselle yhteistoiminnalle. 
Renkien taloa remontoidaan siten, että talo avataan majoituskäyttöön kesällä 2025.